Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel- och sojastekta kycklingsköttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lika goda som "Mammas" köttbullar

Ingredienser

Instruktioner

Fräs basmatiriset tillsammans med saffran och olja i ett par minuter. Rör om då och då. Häll på vattnet och salt. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 12-15 minuter under lock. Ta av från värmen och låt dra i 10 minuter. Grovhacka pistasch- eller valnötterna. Fluffa till riset med en gaffel och vänd ner nötterna. Blanda eventuellt i finhackad gräslök. Stek kyckling- eller kalkonköttbullarna enligt anvisning. Rör ihop ketjap manis, kanel och kajennpeppar. Häll blandningen över köttbullarna och låt steka ihop i ca 30 sekunder. Fördela köttbullarna på riset på tallrikarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.