Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaneläppellängd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Också ett gott kaffebröd från gammal kokbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Blanda mjöl och bakpulver. Smula in matfettet med fingertopparna.
  3. Tillsätt socker, mjölk och ägg. Arbeta snabbt ihop degen.
  4. Kärna ur och skala äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Blanda dem med socker och kanel. Kavla ut degen till 20 cm bredd och 1/2 cm tjocklek på bakpappersklädd plåt.
  5. Lägg äppelklyftorna längs mitten på degen. Vik degen över fyllningen.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och hackad mandel.
  7. Grädda kanellängden i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

Kommentarer (2)

  • marietta 4 december 2009

    Vet inte om degen ska vara lite knaprig som min blev, kanske for mycket agg nar jag pensla? Hur som helst valdigt enkelt och snabbt bakat! Perfekt om man e sugen pa nat. Den var god.

  • Annras 4 december 2009

    Hej Marietta! Vad roligt att du tyckte om min kanellängd. Visst ska den vara lite knaprig! Hälsningar Ann

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.