Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaneläpplen

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Fyllningen till äpplena kan varieras efter fantasi och kasse och efteer vad man har hemma. Här en fyllning av nötter och kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur 6 av äpplena med en äppelpipa. Klyfta upp ett av dem. Mal nötterna, blanda dem med socker och kanel.
  2. Ställ äpplena i smord,ugnssäker form och fyll dem med nötblandning. Lägg äppelklyftorna i mitten och mellan de fyllda äpplena. Strö över resterande nötblandning. Klicka resten av matfettet över äpplena. Ringla sirapen över.
  3. Ställ in formen i 225 graders ugnsvärme ca 15 minuter. Bjud äpplena när de svalnat något med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.