Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaneläpplen under kokostäcke

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en kastrull med socker och kanel. Låt puttra försiktigt tills äpplena är mjuka och fina men inte sönderkokta.
  3. Smuldeg: Blanda vetemjöl, potatismjöl, salt och socker i en bunke. Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar. Nyp samman till en smulig massa. Blanda i kokosflingorna.
  4. Fördela hälften av smulblandningen i en smord ugnsfast form, ca 20x30 cm. Fördela äppelklyftorna ovanpå och toppa med resterande smuldeg.
  5. Kärna ur och skiva det sparade äpplet och tryck ner skivorna i formen, längs med kanterna eller i rader. Strö över mandelspånen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter tills täcket har blivit gyllenbrunt och fint.
  7. Servera med vaniljvisp eller varför inte prova med lite lättvispad créme fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.