Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbrownies med hasselnötter

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Underbart goda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta hasselnötterna i ugnen på 200º ca: 15 minuter eller tills skalen börjar spricka. Låt svalna och gnugga sedan bort skalen. Hacka nötterna väldigt grovt (lämna gärna några hela)
  2. Smält smör och chokladen i bitar i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl och kanel och vänd försiktigt ner det i äggsmeten, omväxlande ned chokladblandningen.
  3. Häll smeten i en liten långpanna (ca: 25x35cm) Klädd med smort bakplåtspapper. Grädda i 200º i ca: 10 minuter. Ta ut kakan och strö över hasselnötshacket. tryck ner nötterna lite försiktigt.
  4. Grädda ytterligare 8-10 minuter. Kakan ska vara lite kladdig inuti. Låt svalna något innan den skärs i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.