Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

GI-recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fram smöret och låt det bli rumstempererat. Värm mjölken till 37 grader. Blanda samman 0,5 dl sötningsmedel och 1/4 av mjölet. Rör ut jästen i lite av mjölken, spä med resten av mjölken och blanda ner mjölblandningen till en fördeg. Låt den vila i 30 minuter. Ställ under tiden 25 bullformar på en plåt.
  2. Blanda samman resten av mjölet, kardemumma, sötningsmedel och salt. Rör ner mjölblandning och smör i fördegen. Blanda samman till en smidig deg. Dela degen i två lika stora delar och kavla ut varje deg till en rektangulär platta ca 0,5 cm tjock. Stryk på tunt med smör, strö på sötningsmedel och kanel. Rulla ihop plattan och skär rullen i 25 bitar och lägg i bullformarna.
  3. Värm ugnen till 250 grader medan bullarna jäser under bakduk ca 40 minuter. Vispa upp ägget i en kopp och pensla bullarna med äggvispet. Strö på hackade nötter eller mandelflarn och grädda i 7-10 minuter. Låt svalna på galler under duk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pevisen 19 april 2012

    Har bakat dessa bullar nu men inte smakat dom ännu,tycker 25 st bullar blev 25 STORA bullar,,,,stämmer detta antal??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.