- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mmmmm..mammas kanelbullar är alltid godast *ler*
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C.
- Häll lite av deg vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt resten av deg vätskan, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen.
- Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
- Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen.
- Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl.
- Kavla ut degen till en platta ca 30x40 cm.
- Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar.
- Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper
- Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min.
- Låt kallna på galler under bakduk innan de packas i påse
Publicerat den
15 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
dom här bullarna var goda
de var supergoda!!!!!!