Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mmmmm..mammas kanelbullar är alltid godast *ler*

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C.
  3. Häll lite av deg vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  4. Tillsätt resten av deg vätskan, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen.
  5. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
  6. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  7. Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen.
  8. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl.
  9. Kavla ut degen till en platta ca 30x40 cm.
  10. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar.
  11. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper
  12. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min.
  13. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker.
  14. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min.
  15. Låt kallna på galler under bakduk innan de packas i påse

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • minijeppe 29 mars 2008

    dom här bullarna var goda

  • bejasa 28 februari 2010

    de var supergoda!!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.