- Serverar: 25 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Klassiska kanelbullar ! jätte goda !
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke.
Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.
- Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
- Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen ska bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.
- Gör fyllningen. Rör ihop matfett, socker och kanel.
Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 30 minuter.
- Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200 grader i 10-12 minuter.
Publicerat den
15 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jag har typ gjort dessa kanelbullar 100 gånger och varje gång jag bakar de smakar de som om det är första gången jag bakar de!
Supergoda!! Hade aldrig bakat bullar och ville ha ett enkelt recept och det här är väldigt enkelt att genomföra samt att det blir extremt goda bullar =)
goda bullar ! en 4.a från mig.nästa gång ska jag bara göra dubbelt så många då de försvann snabbt...