Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar Kanelbullar Kanelbullar Kanelbullar Kanelbullar Kanelbullar
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Detta är mitt bästa recept på kanelbullar. Hemligheten i att få saftiga och välsmakande bullar är att ersätta en del av mjölken i degen med grädde och att inte snåla med fyllningen. Mycket smör, socker och kanel ska det vara!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vätskan och värm till fingervarmt, ca 37°C.
  2. Häll degspadet över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt salt, socker, kardemumma, ägget och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, när den släpper bunkens kanter är den färdig. Omkring 5 minuter med maskin och 10 minuter för hand.
  3. Låt degen jäsa övertäckt ca 30-40 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in resten av mjölet och knåda degen smidig.
  4. Dela degen mitt itu och kavla ut varje del till en rektangulär platta. Bred på smör och strö över sockret och kanelen och rulla sedan samman degplattorna från långsidan.
  5. Skär dem i ca 2 cm breda bitar och lägg dem med snittytan uppåt i pappersformar. Låt bullarna jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 20-30 minuter. Värm under tiden ugnen till 250°C.
  6. Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö sedan över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Låt kallna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (80)

  • Ironwing 11 maj 2008

    Goda blev dem :)

  • kattis63 10 september 2008

    Tack snälla du för receptet. Har precis smakat dom, tidsoptimist som jag är så vart klockan mycket. Det vart stressigt se fotboll och baka. Jag tror det är första gången jag gillar mina egna bullar. Ha det bra. Kram Katarina

  • mal 3 november 2008

    Tack - Supergoda! Både jag och en kompis testade dessa och alla våra barn var impade :)

  • Okänd 28 mars 2009

    Tack för gott bullrecept.....Hade grädde som jag fick lov göra slut på och det funkade bra i dina bullar. Jag ger dig högsta betyg. Mvh Liliane.

  • puntella 1 april 2009

    Är svårt att få tag på "färsk" jäst här, går det bra med påse? Hur mycket ska man i sånna fall använda...

  • emmii 6 juli 2009

    Jätte goda bullar, min familj älskade dom - mamma bad om receptet! Ska göra om en sats imorgon igen! :)

  • lindbergm 29 juli 2009

    Blev en hel sats med jättegoda kanelbullar imorse. Tack så mycket för ett underbart recept!

  • charriol 21 augusti 2009

    Supergoda bullar!

  • Niloin 21 augusti 2009

    Jättegoda bullar ^__^

  • Nooova 28 augusti 2009

    Bästa bullarna jag testat!! Underbart smidig deg! Rekomenderar varmt det här receptet! Fyllde mina med riven mandelmassa, smör och vaniljsocker..

  • sivan52 7 september 2009

    Jättesmarriga bullar. tack för receptet. Bäst att frysa in dom innan dom går åt. kram Siv

  • Blomman82 13 oktober 2009

    Bästa bullarna jag gjort någon gång. Och degen var så lätt att hantera. Tack så mycket för receptet!

  • mrex3m 14 oktober 2009

    Kanongoda... jag har precis bakat och smakat dem. Jag önskar att jag hade haft lite mer kanel i dem, det får bli nästa gång.

  • Sullivan 31 oktober 2009

    Mmmm f*n va goda :D har andra plåten inne nu :) ska snart baka dom igen :)

  • kajsa36 15 november 2009

    Har bakat typ 160 bullar på en vecka och alla är slut... jätte goda bullar = ) dom går som smör i solsken...

  • ToSiLa 28 november 2009

    Detta var de absolut godast bullarna jag gjort eller ätit någonsin! Supergoda! Med mycket fyllning såklart, och så grovt stött kardemumma både i deg och fyllningen.

  • Tesserese 12 december 2009

    Håller med dom andra. Riktigt goda bullar!

  • superbee-71 14 december 2009

    kanonbullar

  • fisen07 3 februari 2010

    sicka goa bullar,kommer jag att göra fler gånger.

  • eriksson88 19 februari 2010

    Annat tips är att ha ljussirap istället för socker :) då blir bullarna också "saftiga" och håller sig så längre.. /Madde

  • aemelieh 7 mars 2010

    Halva satsen blev kanelbullar och den andra halvan blev två vetelängder fyllda med mandelmassa! Mycket goda!

  • forsea 7 mars 2010

    De absolut godaste saftigaste bullar jag ätit sen barndomen!!! Tack snälla för ett underbart recept som gjorde både mina barn och make alldeles saliga. Jag tog bort kardemumman och lade till 2 msk sirap, annars höll jag mig till receptet och totalt gick det åt 500gr smör till deg och utbaket. TACK! mmmm tror jag tar en till....

  • Amica 25 april 2010

    Supergoda bullar! Dessa kommer jag att baka flera gånger!

  • Gilryd 13 maj 2010

    Tack Malin för detta recept ! Har sällan ätit så goda kanelbullar..

  • kekke46 13 juni 2010

    Ska pröva dina bullar verkar goda tack för receptet

  • Claes5 31 juli 2010

    Toppen

  • ingegerdb 31 juli 2010

    Jättegoda saftiga bullar!

  • anntondesign 8 augusti 2010

    Bästa bullreceptet jag testat! Blev såå saftiga och goda bullar :-) Nu kan jag äntligen sluta leta efter det där perfekta receptet som jag så länge velat ha. Tack för att du laddade upp det!

  • Ssara94 7 september 2010

    Kan man skippa ägget, min pojkvän är allergisk?

  • Storamorran 10 september 2010

    Bästa bullreceptet någonsin! Fantastiskt saftiga och smakrika! Dessa bullar kan jag sannerligen rekomendera. Ps. snåla inte med smöret! :)

  • Sodiac 20 september 2010

    Håller just nu på att baka dessa bullar och jag är jättespänd på hur resultatet blir nu när man sett alla positiva kommentarer!

  • Santalalia 24 september 2010

    Jättebra recept. Tips för brödbak framöver dock, både med bröd eller söta degar. Olja lätt bunken du låter degen jäsa i, den fastnar då inte eller bryter upp glutentrådarna när du stjälper ut degen. Jäs degen två gånger, vik degen ett par gånger efter den har dubblat i volym och använd sen degen när den har fått samma volym igen. Om du gör detta så kan du också låta degen vara lite kletigare än normalt för den extra glutenutvecklingen gör degen smidig ändå och mer vätska bevaras i degen. På så sett får du mer luft i degen och därför ett mjukare, saftigare bröd. För bröddegar kan man jäsa den ännu en gång om du känner för.

  • batoul 9 oktober 2010

    Den är jätte bra verkligen lyckade bullar / Tack

  • chehreh 17 oktober 2010

    Måste säga en sak. jag har alltid haft otur när jag bakar bullar. Antingen blir de för hårda dagen efter eller så blir det äckligt och degigt. Jag följde ditt recept efter att ha sett flera rekommendationer om att det är den bästa kanelbullen. OCH DET VAR DET. JAG OCH MIN MAN ÅT OCH ÅT TILLS BYXAN SPRACK (bokstavligen). Nu är jag en av dem som kan säga att DET HÄR ÄR DEM BÄSTA KANELBULLARNA JAG ÄTIT!

  • recepttorka 3 november 2010

    Superdupergoda bullar :) Tack så mycket för ett underbart recept. Kram Mia.

  • petrissa 10 januari 2011

    Suuuupergoda bullar! Helt fantastiska! Det här receptet kommer jag alltid att använda mej av i fortsättningen när jag bakar bullar. Det enda jag gjorde annorlunda är att jag använde mej av vit baksirap istället för socker. Tusen tack för det här receptet!

  • apriil 13 januari 2011

    Mycket goda ! mjuka och saftiga ... mmmmm

  • punkiish 22 januari 2011

    Sjukt bra recept! Aldrig mer ska jag använda receptet som finns på baksidan till vetemjölspaketet som ger torra bullar, i alla fall jämfört med de här. MUMS!

  • glada_me 8 april 2011

    Kanongoda bullar. Mjuka och krämiga. Dock kan man minska mängden smör något om man tycker det blev fett. Men mycket smör är gott :)

  • FruSand 13 april 2011

    Helt fantastiskt recept! Godare bullar än farmors, säger mannen, och det är inget dåligt betyg!

  • christincarlsson 27 april 2011

    GOda men mycket fet deg, då jag andvände riktigt smör. Annars super goda.

  • pheppi 31 maj 2011

    Tack för ett mycket välsmakande recept som jag använt mig av många ggr nu =) Blir alltid lika goda och lika populära, både hos unga som gamla =)

  • emaxen 2 juni 2011

    Det ska bli gott att smaka dessa bullar nu när dottern har bakat ;)

  • emaxen 2 juni 2011

    Dom var jättegoda och saftiga ;)

  • bobbora 19 juni 2011

    Jättegoda bullar!

  • Cabrolinta 26 juni 2011

    Mycket goda bullar! Detta recept kommer jag att använda varje gång det blir bullbak :)

  • Lilltjejen13 27 juni 2011

    grymt goda bullar som jag har bakat många gånger nu.

  • aora 6 juli 2011

    godaste kanelbullar ja har gjort med denna bästa recepten..tack

  • ALCH 9 augusti 2011

    Ja, de blev sannerligen goda! Något av de bästa bullarna som jag ätit (och bakat). Tack för receptet!

  • emelie09 11 augusti 2011

    GODASTE BULLARNA I VÄRLDEN! har ätit på många ställen, bakat många olika men ingen av dem kan jämföras med denna! Så god är den!

  • kjamnanna 21 augusti 2011

    super goda:D och super snabbt att göra:D

  • missmongo 9 september 2011

    Älskart, så otroligt goda och saftiga bullar!! Bakar andra satsen idag då för många åkte ner i magen förut.. så nu behövs det nya till kalaset på sönddag! Tack så mycket

  • missbengtsson 13 september 2011

    Gjorde dubbel sats och hälften blev bullar och andra hälften blev gifflar med samma fyllning + rivet äpple. Tyckte nog gifflarna blev ännu godare än bullarna!

  • ullisw 17 september 2011

    Dom blev jättegoda! Dom här kommer jag göra igen... :o)

  • FAE 1 oktober 2011

    Använde mig av ditt recept idag. Bullarna blev kanongoda! :)

  • monicapite 3 oktober 2011

    Verkligen ett kanonrecept, kommer använda det fler gånger. Var lite snål med fyllningen den här gången men det ska inte upprepas!

  • Supermom70 4 oktober 2011

    Supergoda! Speciellt med nystött kardemumma :-)

  • MarshmallowsFluff 4 oktober 2011

    Underbara ! Kommer göras snart igen ! :D

  • kekke46 8 november 2011

    Har bakat dina bulla igår, blev fantastigt goda. Tur jag gjorde dubbelsats, så nu har jag bullar ett tag. Kommer att baka dom igen :)

  • mammut63 22 februari 2012

    Jättegoda!! Blev verkligen saftiga.

  • pihal 26 februari 2012

    Kanongoda bullar. Jag tog 150 g smör och 150 g socker och 2 msk kanel till fyllningen och det var en perfekt mängd. Sen för att piffa till bullarna hade jag även i kakao och chilikrydda i fyllningen. Ett bra knep för att få luftiga och bra bullar är att inte smälta smöret utan lägga i det i bitar och arbeta in det ordentligt. 4:a i betyg för denna bulldeg.

  • Okänd 17 mars 2012

    Underbart goda blev dom!!!

  • irvirran 29 mars 2012

    god smak men 250 grader var alldeles för varmt!!!! första plåten blev brända utanpå utan att bli färdiga innuti :( sänkte till 220 grader o andra plåten blev helt perfekt!!

  • liisemyd 3 april 2012

    Ojojoj, vad goda kanelbullar det blev av detta recept! :)

  • Cassiopeya 11 juli 2012

    Testade ditt recept men bytte ut sockret mot vit sirap i degen. Tog också i lite extra kardemumma. Fyllde med vaniljsmör (smör med strösocker och vaniljsocker), och gjorde knutar. Blev mycket fluffiga och fina bullar. Tack för ett bra recept!

  • sedow75 16 september 2012

    Kanongoda och smidiga att göra! :)

  • Linda_77 3 oktober 2012

    Sparade först lite av vetemjölet som det står men då var ju degen JÄTTEkladdig så jag tog i allt mjölet - fortfarande kladdigt! Ska det vara så??? Hade i lite lite till och nu jäser den, hoppas inte de blir torra nu....

  • malincalla 3 oktober 2012

    Ha i så mkt mjöl att degen släpper bunkens kanter och inte fastnar på fingrarna, inte mer. Mängden mjöl är bara ungefärliga mått. :) Lycka till! :)

  • natalias 7 oktober 2012

    De blev jätte goda! Omtyckta och uppätna av hela familjen.Tusen tack!!!

  • natalias 7 oktober 2012

    Verkligen sååå goda! Jag vill bara äta upp de alla :) Tack!!!!

  • elin76a 21 oktober 2012

    dessa bullar är verkligen kanon goda, gillas av alla som man bjuder speciellt barnen. bakas flitigt här hemma

  • evisen86 20 november 2012

    kan man ha i matlagningsgrädde istället för vanlig grädde?

  • grahnbarret 20 november 2012

    Underbart recept på bullar, finns inte ett uns torrhet i dessa!

  • Roskerstin 10 februari 2013

    Håller med övriga kommentatorer att dessa bullar blev helt outstanding. Men jag behandlade degen lite annorlunda än jag gjort tidigare vid bullbak. Tog ingredienserna helt och hållet från receptet, men smälte inte smöret utan körde i allt utom smöret och körde 5 min därefter klickade jag i smöret efterhand och körde sedan degen i maskinen i 20 min. Lät den jäsa i 45 min. tog upp den knådade försiktigt och lät den jäsa igen i 45 min. Bakade ut bullarna och på med fyllningen och lät jäsa i 30 min. Degen blev mycket lätthanterlig efter 20 min i maskinen trots att det är mycket fett i den. Som sagt gudomliga bullar blev det. En 5:a så klart!

  • bullen2013 13 april 2013

    jag måste bara gratulera till ett kanon recept på dessa goda kanelbullar det blir en full poängare

  • bullen2013 13 april 2013

    jag måste bara gratulera till ett kanon recept på dessa goda kanelbullar det blir en full poängare

  • thera81 11 maj 2013

    Supergoda bullar! Detta är det enda kanelbullerecept jag använder numera. Alltid strykande åtgång. :P

  • Alfy 13 september 2013

    Mycket goda bullar! Tänkte ge ett litet tips bara. Istället för att bre ut smöret på degen så är det mycke lättare om man hyvlar smöret med en osthyvel. Blir perfekt mängd smör då och degen går inte sönder. :)

  • Tinjep 3 februari 2014

    Mycket goda!

  • KochinaW 1 april 2016

    Tack för super bra recept. Kommer att bakas många gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.