Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Så himla goda, och man kan variera fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250 grader
  2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37grader.
  3. Smula ner jästen i degbunken och tillsätt litet av degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degspadet.
  4. Tillsätt salt, socker, kardemumma och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, ca: 30 minuter.
  5. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i 2 cm tjocka bitar. Lägg i pappersformar. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
  7. Tips: Man kan variera fyllningen med 125g mandelmassa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.