Så himla goda, och man kan variera fyllningen.
Instruktioner
- Ugn:
250 grader
- Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37grader.
- Smula ner jästen i degbunken och tillsätt litet av degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degspadet.
- Tillsätt salt, socker, kardemumma och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, ca: 30 minuter.
- Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 2 delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i 2 cm tjocka bitar. Lägg i pappersformar. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
- Tips:
Man kan variera fyllningen med 125g mandelmassa.
Publicerat den
8 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar