Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar av dinkelmjöl

 
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

En saftig och smakrik bulle som bakas på stenmalet ljust dinkelmjöl, vilket förhöjer smaken och nyttigheten.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och häll i mjölken. Värm allt till ca 37 grader. Smula ner jästen i degbunken och lös upp med lite av degvätskan. Häll på resten av spadet. Tillsätt saltet, råsockret, kardemumman och sen mjöl tills degen släpper bunkens kanter. Täck degen och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1-1,5 timme. Kavla ut degen, bred på smör, kanel och råsocker (eller annan smaksättning) och forma till bullar. Lägg dem i formar. Jäs igen, ca 20-30 min, och sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med det uppvispade ägget. Garnera med pumpa- och solroskärnor, dinkel- eller nakenhavreflingor och pärlsocker. Grädda i 250 grader i 6-8 minuter tills bullarna fått fin färg. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.