Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar av dinkelmjöl

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Lite grövre bulle än vanligt men fortfarande hysteriskt god. Man ska inte rata innan man har smakat sa min mamma till mig när jag var liten. Testa måste man ju... Och jag lovar att inte denna bulle gör dig besviken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
  2. Blanda degvätskan med jästen i en bunke.
  3. Tillsätt socker, kardemumma, salt, och nästan allt mjölet.
  4. Arbeta degen i maskin tills den är blank och smidig. (gör degtestet för att se om den är klar, se öl-limpan).
  5. Låt degen jäsa i skålen i 40 min under duk.
  6. Dela den i 2 bitar, och kavla ut en bit i taget.
  7. Bred på fyllningen som man redan har förberett genom att röra samman dom ingredienserna.
  8. Vik degen på mitten, och sporra 20 st lodrätta snitt.
  9. Gör en knut av varje degremsa och stoppa in ändarna på degremsorna underbullen.
  10. Om man vill stoppa dom i bullpapper, annars läggs dom på papper på en plåt.
  11. Jäsa under duk i 40 min.
  12. Pensla och garnera efter behag.
  13. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i 6-8 min. Kolla färgen under om dom är klara.
  14. Svalna på galler under duk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gillsan 1 augusti 2008

    Dessa har jag bakat och de var mycket goda

  • busan49 12 augusti 2008

    WOOOOWWWWWW vilka bullar dom blev super goda mia tonårs killar gillade dom skarpt blir till o baka fler gånger mycke nöjd +++++++++++

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.