Lite grövre bulle än vanligt men fortfarande hysteriskt god.
Man ska inte rata innan man har smakat sa min mamma till mig när jag var liten.
Testa måste man ju...
Och jag lovar att inte denna bulle gör dig besviken.
Instruktioner
- Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
- Blanda degvätskan med jästen i en bunke.
- Tillsätt socker, kardemumma, salt, och nästan allt mjölet.
- Arbeta degen i maskin tills den är blank och smidig. (gör degtestet för att se om den är klar, se öl-limpan).
- Låt degen jäsa i skålen i 40 min under duk.
- Dela den i 2 bitar, och kavla ut en bit i taget.
- Bred på fyllningen som man redan har förberett genom att röra samman dom ingredienserna.
- Vik degen på mitten, och sporra 20 st lodrätta snitt.
- Gör en knut av varje degremsa och stoppa in ändarna på degremsorna underbullen.
- Om man vill stoppa dom i bullpapper, annars läggs dom på papper på en plåt.
- Jäsa under duk i 40 min.
- Pensla och garnera efter behag.
- Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i 6-8 min. Kolla färgen under om dom är klara.
- Svalna på galler under duk.
Publicerat den
3 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dessa har jag bakat och de var mycket goda
WOOOOWWWWWW vilka bullar dom blev super goda mia tonårs killar gillade dom skarpt blir till o baka fler gånger mycke nöjd +++++++++++