- Serverar: 40 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Detta är ett recept på klassiska kanelbullar. Kesellan gör att degen blir extra smidig att arbeta med + kanongoda bullar!
Instruktioner
- Smält smöret på medelvärme, tillsätt mjölk och värm upp till 37 °, fingervärme.
- Smula jästen i en bunke och häll sedan över degspadet, lös upp jästen. Tillsätt kesella, socker, salt och ägget.
- Rör i vetemjölet, lite i taget till en klibbfri deg som släpper i kanterna på bunken. Spara ca 1-2 dl till utbakningen.
- Låt degen jäsa under bakduk i ca 30-40 min, till dubbel storlek.
- Häll ut den jästa degen på mjölat bakbord, och arbeta snabbt ihop den. Dela upp degen i 2 delar.
Kavla ut varje degdel till en rektangel, ganska tunn, men inte för tunn.
- Bred ut det rumstempererade smöret (som du blandar i vaniljsockret i) på den utkavlade degen. Strö över rikligt med strösocker och kanel.
- Rulla ihop degen till en stor rulle. Skär i ca 2 cm tjocka bitar. Lägg bullarna på "bakplåtspapprad" plåt och låt jäsa under bakduk i 30 min.
Sätt ugnen på 225°
- När bullarna har jäst, pensla en plåt i taget med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och mandelflarn om så önskas och in i ugnen i ca 11 min.
Låt svalna på galler, Frossa!
Publicerat den
4 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar