Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar med mycket smak

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30-40 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Extremt underbart goda kanelbullar med extra mycket kanel

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Häll den över jästen och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt smör, salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt den jäsa under en bakduk i ca 15 minuter. Rör ihop fyllningen. Arbeta degen på en lätt mjölad bänk. Dela den i 4 delar och kavla ut, bred ut kanelblandningen och rulla ihop, dela rullen i ca 10 bitar. Eller dela degen i 2 delar och kavla ut dem. Bred ut fyllningen och vik sedan degen dubbelt från långsidan. Skär tvärs över i ca 2 cm breda remsor. Vrid degremsorna och forma dem till lösa knutar. Lägg bullarna på bakplåtspapper eller i bullformar. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Blanda mjölk, äggula och salt i en liten skål. Pensla bullarna och strö över råsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • soccermum 18 mars 2012

    Tror säkert dina kanelbullar är jättegoda men extra mycket kanel vet jag inte-jag har 3½ msk (dvs ½ dl) kanel till samma mängd fyllning i mina :P Att ha råsocker på var ett intressant tips däremot-ska jag absolut testa! Tack :) Mitt tips till dig (om du vill prova) är att tillsätta ett ägg i degen samt använda vit baksirap istället för strösocker i degen=extra fluffiga ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.