Veganskt alternativ till traditionella kanelbullar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220°.
- Smält margarinet, häll i mjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i vätskan.
Rör ner salt, kardemumma och socker.
Tillsätt mjöl och arbeta fram en mjuk och smidig deg och låt den sedan jäsa i en halvtimme.
- När degen har jäst klart är det dags att kavla ut den till en 30×70 cm platta och bre på nötcréme och strö på kanel.
Eftersom nötcremen är så söt kan man utesluta sockret.
Rulla ihop degen och skär upp i ca 50 st bitar och sätt i bakformar.
Låt de jäsa under duk i 30 min.
- Pensla sedan bullarna med sojamjölk, strö över pärlsocker och in med dem i ugnen i 10-12 minuter.
Publicerat den
30 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jättebra recept!
jättebra recept!