Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar med nötcréme

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Veganskt alternativ till traditionella kanelbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Smält margarinet, häll i mjölken och värm till 37°. Smula ner jästen i vätskan. Rör ner salt, kardemumma och socker. Tillsätt mjöl och arbeta fram en mjuk och smidig deg och låt den sedan jäsa i en halvtimme.
  3. När degen har jäst klart är det dags att kavla ut den till en 30×70 cm platta och bre på nötcréme och strö på kanel. Eftersom nötcremen är så söt kan man utesluta sockret. Rulla ihop degen och skär upp i ca 50 st bitar och sätt i bakformar. Låt de jäsa under duk i 30 min.
  4. Pensla sedan bullarna med sojamjölk, strö över pärlsocker och in med dem i ugnen i 10-12 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mmik 20 april 2010

    jättebra recept!

  • mmik 20 april 2010

    jättebra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.