Lite nyttigare bullar som får mersmak av fint fullkornsmjöl och solrosfrön.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skär smöret i tunna skivor eller klicka ner det i köksmaskinens skål eller i en degbunke.
- Mät upp och lägg i knappt 7 dl av mjölet (spara lite till utbakningen), solroskärnor, socker, salt, kardemumma och smulad jäst. Häll på den ljumma mjölken
- Arbeta kraftigt, 5 – 10 minuter till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk 20-30 minuter.
- Rör under tiden samman smör, socker, kanel och ströbröd till fyllningen. Ströbrödet gör att fyllningen inte flyter ut.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla till en rektangulär platta ca 25 x 50 cm. Bred på fyllningen.
- Rulla ihop från långsidan till en rulle. Skär rullen i 15-20 bitar, ca 2 cm breda.
- Lägg bitarna med snittytan upp på bakplåtspappersklädd plåt.
- Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Pensla bullarna försiktigt med ägg.
- Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Sikta över florsocker strax före servering
- Tips!
Flytande smör är smidigt när du bakar. Smör-& rapsolja är jättebra till fyllningen i de här bullarna!
Publicerat den
16 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar