Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar med solrosfrön

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Lite nyttigare bullar som får mersmak av fint fullkornsmjöl och solrosfrön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skär smöret i tunna skivor eller klicka ner det i köksmaskinens skål eller i en degbunke.
  3. Mät upp och lägg i knappt 7 dl av mjölet (spara lite till utbakningen), solroskärnor, socker, salt, kardemumma och smulad jäst. Häll på den ljumma mjölken
  4. Arbeta kraftigt, 5 – 10 minuter till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 20-30 minuter.
  5. Rör under tiden samman smör, socker, kanel och ströbröd till fyllningen. Ströbrödet gör att fyllningen inte flyter ut.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla till en rektangulär platta ca 25 x 50 cm. Bred på fyllningen.
  7. Rulla ihop från långsidan till en rulle. Skär rullen i 15-20 bitar, ca 2 cm breda.
  8. Lägg bitarna med snittytan upp på bakplåtspappersklädd plåt.
  9. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  10. Pensla bullarna försiktigt med ägg.
  11. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Sikta över florsocker strax före servering
  12. Tips! Flytande smör är smidigt när du bakar. Smör-& rapsolja är jättebra till fyllningen i de här bullarna!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.