En enda stor kanelbulle som räcker till hela familjen - eller kanske till en enda bulltokig fantast - eller bjuda på Kanelbullens dag!!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke eller köksmaskin. Häll över mjölken och rör om så att jästen löser sig.
- Tillsätt sirap, salt, kardemumma, smöret i klickar och mjölet spara ½ dl till utbakningen. Bearbeta degen kraftigt, ca 5 minuter i maskin eller 8-10 min för hand till en smidig och blank deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
Kavla till en rektangel ca 30 x 40 cm.
- Rör samman smör, socker, kanel och ströbröd till fyllningen. Ströbrödet gör att fyllningen inte flyter ut under gräddningen. Bred den över degen.
- Skär degen i långa remsor, 3-4 cm breda. Rulla ihop den första remsan, fyllningen inåt, till bullens centrum. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Fyll på med resterande remsor utanpå, till en stor bulle.
- Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och flagad mandel.
- Grädda i ugnen ca 15 minuter.
Publicerat den
25 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar