Ännu ett av recepten jag hittat bland mina receptsamlingar.
Instruktioner
- Mixa kexen i matberedare. Blanda i smöret och kör till en smulig massa. Bred ut ett jämnt lager i en form 24 cm med löstagbar botten.
- Vispa grädden.
- Öppna vaniljstången med en liten vass kniv.
Skrapa ut fröna och blanda försiktigt med philadelphiaost, florsocker och kanel till en jämn, tjock smet.
- Vänd i den vispade grädden, först 1/3 av grädden, och sedan resten.
- Bred ut fyllningen i formen med en varm stekspade.
Kyl minst 3-4 timmar. Går också att frysa.
- Lossa kanten med vass kniv.
- Körsbärskompott:
Smält sockret i en kastrull under ständig uppsikt; det ska få en ljusbrungul färg.
- Häll i körsbären och kanelbiten och koka tills sockret löst sig och en del av vätskan kokat bort.
Servera med körsbärskompotten.
Publicerat den
12 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar