Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelcheescake med körsbärskompott

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ännu ett av recepten jag hittat bland mina receptsamlingar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kexen i matberedare. Blanda i smöret och kör till en smulig massa. Bred ut ett jämnt lager i en form 24 cm med löstagbar botten.
  2. Vispa grädden.
  3. Öppna vaniljstången med en liten vass kniv. Skrapa ut fröna och blanda försiktigt med philadelphiaost, florsocker och kanel till en jämn, tjock smet.
  4. Vänd i den vispade grädden, först 1/3 av grädden, och sedan resten.
  5. Bred ut fyllningen i formen med en varm stekspade. Kyl minst 3-4 timmar. Går också att frysa.
  6. Lossa kanten med vass kniv.
  7. Körsbärskompott: Smält sockret i en kastrull under ständig uppsikt; det ska få en ljusbrungul färg.
  8. Häll i körsbären och kanelbiten och koka tills sockret löst sig och en del av vätskan kokat bort. Servera med körsbärskompotten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.