Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelcookies

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Stora mumsiga cookies. Perfekta till en kopp kaffe eller varför inte till glassen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, havregryn, socker, kanel, salt och bakpulver, gärna i en matberedare.
  2. Tillsätt matfettet, skuret i mindre bitar.
  3. Rör ner minimarshmallows i mjölblandningen. Använder du stora marshmallows så klipp eller skär dem i bitar först.
  4. Häll i sirapen och tillsätt ägget. Rör snabbt ihop allt till en smet.
  5. Klicka ut smeten till ca 16 kakor på bakpappersklädda plåtar. Det är bra att dela upp på två plåtar, för kakorna flyter ut väldigt mycket.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna något på plåten innan de lossas och får kallna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Tingeling13 20 augusti 2009

    Supergoda!

  • lillasara 13 november 2011

    Goda! Vet inte om marshmallows:en tillförde så mycket, och nästa gång ska jag nog ha ännu lite mer kanel i.

  • gunillawestrin 16 juli 2012

    Supergoda och härligt mjuksega. Kommer också att göra utan marschmallows nästa gång då kakorna gärna fastnar och blir lite "fula" där godiset finns. Toppbetyg! Kommer att göras många gånger :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.