Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaneldoftande äppelmazariner

 
Skriv ut

Förgyll kaffestunden med dessa underbara små godbitar med härlig mandel- och äppelfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka ihop mjöl, smör och socker till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i aluminiumformar.
  3. Riv mandelmassan och blanda med alla ingredienser utom äpplena i en matberedare eller med en elvisp. Fördela smeten i formarna.
  4. Skala, kärna ur och skiva äpplena i tunna klyftor. Tryck ner några äppelklyftor i smeten på varje mazarin.
  5. Grädda mazarinerna i ca 25 minuter. Låt svalna och pudra dem med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.