Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaneldoftande lingonrutor

 
Skriv ut

Syrliga lingon som förenas med sött kanelströssel. Om du inte har färska eller frysta lingon går det bra med rårörda, men uteslut då det sista sockret som ska strös över kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Börja med strösslet: Blanda mjöl, socker, kanel och kallt smör i små kuber. Hacka samman till en smulig massa. Använd gärna matberedaren, men kör ej för länge för då blir det en deg. Det ska vara smuligt.
  3. Kaksmeten: Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjölet med bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd ner smöret och rör försiktigt tills du får en jämn smet.
  4. Smörj och bröa en långpanna, ca 25x35 cm. Bred ut smeten och fördela lingon och strössel över kakan. Strö sist över lite socker.
  5. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna och skär sedan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.