Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelfavoriter

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

God enkel liten kaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, socker och sirap. Blanda mjöl, kanel och bakpulver och rör sedan ner i smörblandningen, arbeta ihop till en deg.
  2. Dela degen i 3 delar, rulla till fingertjocka längder. Lägg på en bakplåtspapperklädd plåt, platta till längderna lite lätt.
  3. Blanda socker och kanel, strö en rand längs mitten på varje längd. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Skär i sneda bitar medans längderna är varma.
  4. Kakorna kan också rullas till ca 40 kulor som plattas till lite och doppas i kanel/socker blandningen, som på bilden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.