Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelglass med äppelsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kanel och äpple är väldigt goda smakkombinationer. Denna glass är lite lättare eftersom den görs på lätt-créme fraiche istället för grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman äggulor och socker. Tillsätt crème fraiche, muscovadosirap och kanel. Kör blandningen i glassmaskin, eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.
  2. Blanda äppeltärningar, limesaft och vatten i en kastrull och sjud tills äpplena är knappt mjuka. Tillsätt sockret. Red av såsen med potatismjöl utrört i lite vatten. Servera den varm, ljummen eller kall till glassen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.