Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelhjärtan med nöttryffelkräm

 
Skriv ut

Knapriga och extra kärleksfulla blir dessa små hjärtan med en krämig nöttryffelkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Skär kallt smör i små bitar och blanda med mjölet till smulor i matberedare eller med fingertopparna i en bunke. Tillsätt äggulan och forma till en deg. Låt vila i kylskåpet ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och ta ut hjärtan med en form. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över kanel och råströsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
  4. Mixa hasselnötterna fint i en mixer. Hacka chokladen. Värm grädden och smält chokladen i den varma grädden. Blanda till en jämn smet. Blanda nötterna emd chokladmjölken och rör ner smöret. Smaka av med lite florsocker om det behövs.
  5. Låt svalna och lägg upp i en burk. Förvara svalt men låt stå framme en stund innan servering så att krämen blir mjuk.
  6. Vid servering så bred lite kräm på varje hjärta och in i munnen bums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.