Knapriga och extra kärleksfulla blir dessa små hjärtan med en krämig nöttryffelkräm.
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Skär kallt smör i små bitar och blanda med mjölet till smulor i matberedare eller med fingertopparna i en bunke. Tillsätt äggulan och forma till en deg. Låt vila i kylskåpet ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och ta ut hjärtan med en form. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över kanel och råströsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
- Mixa hasselnötterna fint i en mixer. Hacka chokladen. Värm grädden och smält chokladen i den varma grädden. Blanda till en jämn smet. Blanda nötterna emd chokladmjölken och rör ner smöret. Smaka av med lite florsocker om det behövs.
- Låt svalna och lägg upp i en burk. Förvara svalt men låt stå framme en stund innan servering så att krämen blir mjuk.
- Vid servering så bred lite kräm på varje hjärta och in i munnen bums!
Publicerat den
8 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar