Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Mycket god och uppskattad kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda gräddfil (eller filmjölk) och bikarbonat.
  2. Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omröring.
  3. Blanda vetemjöl med vaniljsockret, bakpulvret och saltet och rör ner blandningen i äggsmeten, omväxlande med gräddfilen.
  4. Varva smet och fyllning i en smord och bröad form, ca 2 liter. Avsluta med att strö socker och kanel över ytan.
  5. Grädda ca 1 timme i 175 graders ugnsvärme, använd en av de nedersta falsarna.
  6. Stjälp upp kakan så att den knäckiga ytan kommer uppåt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.