Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelkaka

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Kanelkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker krämigt. Rör i äggen. Rör ner de torra ingredienserna omväxlande med gräddfilen.
  2. Smörj och bröa en 1 ½ l kakform med löstagbar kant. Häll i hälften av smeten. Strö hälften av kanelsockret över smeten. Häll i resten av smeten och strö över resten av kanelsockret. Grädda ca 1 tim.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • pinglan63 10 september 2009

    Min kaka blev smulig...... fast dagarna efter var den inte det. Skulla man bara röar inte vispa med evisp? Jag gjorde som receptet. Den var god fast smulig

  • ime 14 januari 2011

    Jag hade ont i armen och gjorde allt med elvisp i olika hastigheter.Den blev jättegod och inget smulig. Tänker snart göra en till. Fick så lite,familjen hittade den.

  • Ellysdotter 2 oktober 2012

    Stöt lite i kakan med en kniv så smeten blandar sig med fyllningen då blir det intelika smuligt.

  • hungern 23 juli 2016

    Fattar inte vad ni menar, min blev saftig och kanongod. (Med elvisp) Den gick åt som smör i solsken och många berömmande kommentarer, från både vuxna och barn.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.