Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelkaka med chokladbitar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Lätt att göra och jättegod blir den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Häll mjölet i en skål och finfördela smöret med fingrarna, eller kör mjöl och smör i en matberedare med kniv, så att det bildas en smulig massa. Rör i sockret och den hackade chokladen. Samla smuldegen med händerna till en liten degboll.
  3. Tryck ut degen i en 18 cm kvadratisk form (brownieform) och jämna till ytan med en gaffel. Rör ihop mald kanel och strösocker. Strö halva kanelblandningen över degen. Grädda kakan 20-25 min, eller tills ovansidan har fått en varm gyllenbrun färg.
  4. Ta ut kakan från ugnen och markera 12 rutor. Strö resten av kanelblandningen över den varma kakan. Låt kakan svalna i formen. Skär upp kakan efter markeringarna och lyft upp rutorna från formen. Rutorna håller sig färska i en lufttät burk upp till 5 dagar.
  5. Smakvariation: Tillsätt rivet skal av 1 citron i mjölet, och uteslut chokladen och kanelen. Följ för övrig grundreceptet som ovan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.