Lätt att göra och jättegod blir den!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Häll mjölet i en skål och finfördela smöret med fingrarna, eller kör mjöl och smör i en matberedare med kniv, så att det bildas en smulig massa. Rör i sockret och den hackade chokladen. Samla smuldegen med händerna till en liten degboll.
- Tryck ut degen i en 18 cm kvadratisk form (brownieform) och jämna till ytan med en gaffel. Rör ihop mald kanel och strösocker. Strö halva kanelblandningen över degen. Grädda kakan 20-25 min, eller tills ovansidan har fått en varm gyllenbrun färg.
- Ta ut kakan från ugnen och markera 12 rutor. Strö resten av kanelblandningen över den varma kakan. Låt kakan svalna i formen. Skär upp kakan efter markeringarna och lyft upp rutorna från formen. Rutorna håller sig färska i en lufttät burk upp till 5 dagar.
- Smakvariation: Tillsätt rivet skal av 1 citron i mjölet, och uteslut chokladen och kanelen. Följ för övrig grundreceptet som ovan.
Publicerat den
12 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar