Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelkaka med frasig topp

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Saftig och god kaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175C. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
  2. Vispa smöret och sockret vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör ner filmjölken.
  3. Blanda alla de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Slå i hälften av smeten i formen. Blanda sockret och kanelen. Strö hälften av kanelsockret över smeten. Täck med resten av smeten och strö resten av kanelsockret överst.
  4. Sätt in i nedre delen av ugnen och grädda i ca 50 minuter.
  5. Ät och njut.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • klockargarden 24 juni 2008

    Hej! Jättegod och lättbakad kaka, med ingredienser jag alltid har hemma! Längtade efter något gott till kvällskaffet, och GOTT blev det. Tack för ett bra recept. Du får högsta betyg av mig, eftersom jag kommer att göra den fler gånger!

  • PillaL 5 oktober 2008

    En underbar kaka ! Barn och gäster blev överförtjusta ! Har gjort den flera gånger nu . Även testat att lägga äppelklyftor mellan lagren.. Saftigt och gott. Mvh Pilla

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.