Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelkaka med pekan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mjuka kakor är enkla att baka och lätta att variera i smak och form. Den här har en spännande smak av kanel och pekan och smakar väldigt gott till kaffet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diamer.
  2. Smält matfettet i en kastrull eller mikrovågsugn. Låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Hacka pekannötterna.
  4. Blanda kanel, bakpulver, vaniljsocker, mjöl och hackade pekannötter. Rör ner blandningen i äggvispet.
  5. Tillsätt det avsvalnade matfrettet och mjölken. Rör om tills smeten är jämn och slät. Häll därefter smeten i formen.
  6. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna något och själp upp den. Låt den kallna på galler.
  7. Bjud kakan till en kopp chokokaffe. Lägg ett par chokladbitar i en kopp. Häll på nybryggt starkt kaffe. Rör om och njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zanette 31 oktober 2010

    Har bakat denna kaka nu ser att du har bild på avlång kaka jag gjorde det i en rund form som det stod i receptet... Jag mixtra lite i receptet tog i pepparkakskryddor ( 1 tsk Nejlikor,1 tsk ingefära 1 msk kanel) och 1 1/2 dl malda hasselnötter + att jag kleta över ett lager smält blockchoklad.... Chokladen ska ja skippa nästa gång,, Ta inte illa upp men jag gillar att hitta på extra saker med recepten..... Mycket God/bra kaka ger dig en 5a på den Ps nästa gång följer jag ditt recept) mvh zanette

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.