Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelkaka med pekannötter

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Lite nyttigare, gjord på fullkornsvetemjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spreja en avlång form, 30x10 cm med olja och klä den med bakplåtspapper.
  2. Vispa samman socker och ägg i en stor skål. Mosa bananen och rör därefter ner den i äggsmeten tillsammans med oljan och ½ dl vatten. Rör om tills allt är väl blandat.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och vänd ner i smeten. Tillsätt pekannötterna och blanda försiktigt ner dem i smeten.
  4. Häll försiktigt över smeten i formen. Grädda cirka 40 minuter i ugnen tills kakan har höjt sig och fått en gyllene färg. Låt svalna i formen. Skär kakan i tjocka skivor och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.