Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelkakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En liten munsbit till eftermiddagens kaffe eller te vill de flesta ha. Pröva dessa spröda kanelkakor nästa gång du bakar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och farin poröst, tillsätt ägget och blanda väl. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat. Rör ned det i smeten och arbeta ihop till en deg. Forma degen till små valnötsstora bollar.
  2. Blanda socker och kanel och rulla bollarna i kanelsockret. Lägg bollarna på smord plåt och platta ut dem med en gaffel. Grädda i 200° 10 - 12 minuter/plåt. Placera plåten på mellersta falsen. Låt kakorna svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • robbz 28 april 2010

    Mmmmm.... Mycket smarriga! Dom ska vi baka idag... och... jag måste Salutera ditt namnval och den gulliga bilden... jag är toookig i Wombats ;)

  • EllinorFalck 27 november 2011

    Dom var riktigt goda och lätta att göra vilket alltid är ett plus. Dessa kakor komma jag att baka många gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.