Nyttiga knäckebröd med råg, som stansas ut till önskad form med en pepparkaksform. Perfekt när du vill ha något knaprigt, nyttigt och gott till fikat!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt kanel, salt, farinsocker, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen tunt på ett rikligt mjölat bakbord. Strö även mjöl ovanpå degen så att inte kaveln fastnar. Stansa ut brödkakor med en valfri pepparkaksform.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med vatten och strö över sesamfrön. Låt bröden jäsa i ca 15 minuter utan bakduk.
- Grädda bröden mitt i ugnen i 10-14 minuter beroende på storlek och tjocklek. Låt dem svalna på plåten.
Publicerat den
28 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar