Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelkrokar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Egentligen är de inte krokar alls, för det orkar man inte. Men det är fortfarande mina favoritjulkakor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smöret, mjölet, vaniljsockret och strösockret till en grynig massa. Ha sedan i vätskan och arbeta ihop till en deg. Låt degen bli kall i kylskåp ca: 1 timme.
  2. Rulla degen i hasselnötsstora bollar, eller lite större, man ska kunna trycka till dem med en gaffel. Blanda ca ½ dl strösocker med 1 ½ msk kanel i en tallrik eller dylikt och rulla degbollarna i det, så att de blir genomtäckta.
  3. Ta sedan en gaffel och tryck till så att det blir ett fint mönster. Grädda kakorna i 200 grader i ca 12 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.