Panna cottan får fruktig smak av äppeltärningarna som blandas i smeten. Servera gärna inkokta bär till.
Instruktioner
- Skala och kärna ur äpplena och skär den i 1/2-cm stora tärningar.
- Koka upp vatten och socker.
Lägg i äppeltärningarna och dra kastrullen åt sidan.
Låt äpplena ligga tills de mjuknat.
- Slå av sockerlagen och låt äppeltärningarna kallna.
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten minst 5 minuter.
- Häll grädde, kanel, vaniljsocker och strösocker i en kastrull.
Koka upp och dra kastrullen från värmen.
Lyft upp gelantinbladen, låt dem rinna av något och lägg ner dem i den varma gräddblandningen.
Rör tills de löst sig.
- Tillsätt äppelkompotten och blanda.
Häll upp i en veckad kakform eller små formar.
- Ställ panna cottan kallt minst 4 timmar.
- Inför serveringen stjälps den upp och garneras med nötter, nougat och eventuellt inkokta bär eller äpplen.
- Njut!
Publicerat den
9 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar