Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelpannacotta med äppelkompott

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Panna cottan får fruktig smak av äppeltärningarna som blandas i smeten. Servera gärna inkokta bär till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena och skär den i 1/2-cm stora tärningar.
  2. Koka upp vatten och socker. Lägg i äppeltärningarna och dra kastrullen åt sidan. Låt äpplena ligga tills de mjuknat.
  3. Slå av sockerlagen och låt äppeltärningarna kallna. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten minst 5 minuter.
  4. Häll grädde, kanel, vaniljsocker och strösocker i en kastrull. Koka upp och dra kastrullen från värmen. Lyft upp gelantinbladen, låt dem rinna av något och lägg ner dem i den varma gräddblandningen. Rör tills de löst sig.
  5. Tillsätt äppelkompotten och blanda. Häll upp i en veckad kakform eller små formar.
  6. Ställ panna cottan kallt minst 4 timmar.
  7. Inför serveringen stjälps den upp och garneras med nötter, nougat och eventuellt inkokta bär eller äpplen.
  8. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.