Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelpannkaka med äppelkompott

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kanel har en positiv egenskap förutom den goda smaken, den sänker nämligen GI värdet på maten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knäck äggen i en skål och tillsätt hälften av mjölken. Vispa ihop och tillsätt mjölet. Vispa ordentligt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken, kanel, olja och salt. Låt smeten svälla lite medan du gör äppelkompotten.
  2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Häll på vatten så att det nätt och jämnt täcker äpplena. Koka upp och låt det koka tills äpplena blir mjuka. Mixa med en stavmixer eller mosa med en gaffel.
  3. Häll lite olja i en stekpanna och grädda pannkakorna.
  4. Servera pannkakorna med äppelkompotten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.