Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelpekanblondies

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

En läckert saftig och lite seg blondievariant, med pekannötshalvor gömda i mitten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 180 grader. Lägg smöret i en medelstor kastrull och smält det sakta över låg värme. Tillsätt socker och kanel och rör tills sockret smält. Dra kastrullen från plattan och låt svalna några minuter.
  2. Rör ner äggen med en träsked och vispa sedan smeten väl tills den är riktigt blandad. Sikta över mjöl och bakpulver och rör samman.
  3. Blanda ner pakannötterna, skeda över smeten i smord ungsform (20x25 cm) och släta till ytan.
  4. Grädda i förvärmd ugn i cirka 25 minuter tills kakan blivit ljust gulbrun. Kontrollera med en provnål. Ta ut kakan ur ugnen när nålen är torr.
  5. Låt kakan svalna i 5 minuter innan den lyfts upp ur formen. Låt den sedan svalna helt innan den skärs i 30 bitar. Förvara i lufttät behållare och ät inom 4 dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.