Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelprickar

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 45 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Prova att baka dessa läckra kakor, ni kommer inte att ångra er. Använd smör i småkakor, det gör susen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör, socker och sirap poröst. Blanda i mjöl och kanel. Rör ut bakpulvret i äggulan och blanda det i degen. Låt degen vila kallt ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 155 grader.
  3. Dela degen i fyra bitar och rulla ut varje bit till en fingertjock längd. Skär dem i centimeterstora bitar och rulla till kulor. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar.
  4. Grädda i 20 minuter.

Kommentarer (5)

  • 777Ingel 23 juli 2008

    Bakade kanelprickarna. Så himla goda, spröda och med en god smak av kanel. Ska baka dessa flera gånger! //Ingela

  • Gnagett 21 januari 2009

    Knapriga och goda småkakor.

  • Mehukatti 3 mars 2009

    Får Tacka för ett nytt småkakerecept som jag säkert kommer att baka gång på gång. Verkligen spröda och goda! Avnjöt dem med en kopp kaffe för en stund sen.

  • star759 11 juni 2009

    MKt goda kakor, hittade dem på ett forum o där stod de att de går att ge till diabetiker. kan va bra att vet ;)

  • mkbe 4 januari 2013

    Nu har jag gjort dessa kakor, jättegoda och möra. Har en fråga, hur många kakor brukar det bli, jag fick 42. Jag kanske gjorde för små. Goda var de i alla fall. Ha en trevlig helg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.