I denna rulle med choklad kommer kanelen till sin rätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt mjölken.
- Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i långpannan.
- Grädda kakan mitt i ugnen cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörgåspapper.
- Dra bort bakplåtspapperet som kakan har gräddats på. Pensla bakplåtspapperet med iskallt vatten om det är svårt att lossa det efter gräddningen. Låt kakan kallna under långpannan.
- Gör fyllningen. Rör matfett och florsocker poröst. Tillsätt vaniljsocker och kakao. Rör ner äggulan.
- Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt ligga kallt en stund. Skär sedan rullen i tio bitar.
Publicerat den
27 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar