Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelrulle med choklad

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

I denna rulle med choklad kommer kanelen till sin rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt mjölken.
  2. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i långpannan.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat smörgåspapper.
  4. Dra bort bakplåtspapperet som kakan har gräddats på. Pensla bakplåtspapperet med iskallt vatten om det är svårt att lossa det efter gräddningen. Låt kakan kallna under långpannan.
  5. Gör fyllningen. Rör matfett och florsocker poröst. Tillsätt vaniljsocker och kakao. Rör ner äggulan.
  6. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt ligga kallt en stund. Skär sedan rullen i tio bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.