Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelsnäcka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Gott med nybakade bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt en ugn på 190°C. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Lägg smör och farin i en stor skål och rör om ordentligt. Tillsätt kanel, bakpulver, ägg och vaniljsocker. Rör i mjölet lite i taget, med en träsked, tills degen har blivit ganska seg.
  3. Rulla ut degen till ca 20 cm långa korvar, som sedan formas till en spiral (snäckform). Lägg snäckorna med ca 5 cm mellanrum på plåten. Pensla snäckorna med äggvita.
  4. Blanda florsocker och kanel i en kopp och strö detta över snäckorna. Baka snäckorna i ugnen i ca 10 min eller tills de är gyllenbruna i botten. Låt kakorna svalna före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.