Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelsnäckor med kaffesmak

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Smaken av kryddig kanel och mustigt kaffe harmonierar perfekt i dessa läckra små bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ner mjöl, salt, socker och torrjäst i en skål, blanda och gör en grop i mitten. Vispa samman ägg, mjölk och smält smör och häll blandningen i gropen, knåda ihop till en deg.
  2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig, arbeta in mer mjöl vid behov. Lägg degen i en lätt smord bunke, pensla ytan med lite smält smör, täck med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek på varm plats ca 1 timme.
  3. Lägg upp degen på mjölat bakbord och platta till den. Dela den i två delar och kavla ut varje del till en 20x26 cm stor rektangel. Bred ut fyllningen ovanpå degen och rulla försiktigt ihop varje rektangel till en rulle från ena långsidan. Skär rullarna i 6 bitar vardera och lägg bitarna på 2 muffinsplåtar. Trä en plastpåse över varje plåt och låt jäsa till knappt dubbel storlek på varm plats ca 30 minuter.
  4. Värm ugnen till 200 grader och grädda kanelsnäckorna i ca 15 minuter, tills de pöser upp och blir guldbruna. Låt dem svalna på galler.
  5. Gör glasyren under tiden. Värm smör och espresso försiktigt i en kastrull tills smöret smälter. Tillsätt florsockret och värm under omrörning i ca 3 minuter tills glasyren är slät och blank och börjar sjuda upp. Sjud på mycket svag värme i ytterligare 1 minut och skeda sedan glasyren över kanelsnäckorna. Servera dem varma.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gds877 26 september 2009

    Jättegoda !!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.