Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelsnäckor utan mjölk, vetemjöl och ägg

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Det går att baka bullar till alla som kommer. Här är en variant som låter både mjölk, gluten och ägg allergiker vara med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Läs jästen i kallt vatten och tillsätt socker,salt och rumstempererat margarin. Rör ner mjölmixen i degspadet med elvisp och slå upp degen på bakbordet. Knåda väl. Rör samman margarin, socker och kanel till fyllningen.
  3. Dela degen i 2 bitar och kavla varje deg till en fyrkant. Bred fyllningen på bitarna och rulla dem till varsin rulle som skärs i 12 bitar. Lägg bitarna i bullformar, täck över med bakduk och låt jäsa i 2 timmar.
  4. Pensla dem sedan med ljummet vatten och margarin och strö över pärlsocker.
  5. Grädda bullarna mitt i ugnen i ungefär 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.