Receptet hittade jag på baksidan av ett servettpaket från Duni. Efter förfrågan fick jag veta att jag inte fick använda deras bild, så jag bakade de små godsakerna själva och fotograferade dem. Passar perfekt som julgodis!
Instruktioner
- Blanda strösocker och vatten och låt det koka ca 2 minuter. Vispa äggvitorna till en styv massa. Rör ner mycket finhackade (nästintill malda) mandlar och nötkärnor samt kanel i äggviteskummet och blanda detta försiktigt med det avsvalnade sockervattnet.
- Bred ut massan på ett slätt underlag, ca 1 cm tjockt.
- Rör ihop florsocker och hett vatten till en tjock glasyr och fördela den över degen. Låt degen vänta en halvtimme, så att glasyren hunnit sätta sig.
- Ta med ett pepparkaksmått el dyl ut stjärnor och lägg dem på en med bakpapper klädd ugnsplåt. Grädda kanelstjärnorna i 100º ca 10-12 minuter.
Publicerat den
16 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En kul idé, värd att testas, men vad gör du av alla rester sedan du tagit ut stjärnorna? Iofs går det ju också att äta...