Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelstjärnor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Receptet hittade jag på baksidan av ett servettpaket från Duni. Efter förfrågan fick jag veta att jag inte fick använda deras bild, så jag bakade de små godsakerna själva och fotograferade dem. Passar perfekt som julgodis!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda strösocker och vatten och låt det koka ca 2 minuter. Vispa äggvitorna till en styv massa. Rör ner mycket finhackade (nästintill malda) mandlar och nötkärnor samt kanel i äggviteskummet och blanda detta försiktigt med det avsvalnade sockervattnet.
  2. Bred ut massan på ett slätt underlag, ca 1 cm tjockt.
  3. Rör ihop florsocker och hett vatten till en tjock glasyr och fördela den över degen. Låt degen vänta en halvtimme, så att glasyren hunnit sätta sig.
  4. Ta med ett pepparkaksmått el dyl ut stjärnor och lägg dem på en med bakpapper klädd ugnsplåt. Grädda kanelstjärnorna i 100º ca 10-12 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mandimarii 30 januari 2011

    En kul idé, värd att testas, men vad gör du av alla rester sedan du tagit ut stjärnorna? Iofs går det ju också att äta...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.