Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaneltårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

I botten en kaka kryddad med ingefära, kanel och nejlika. Över breds en kräm smaksatt med bl a kaffe. Du får snabbt en god tårta att bjuda på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker poröst och blanda ned äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, ingefära, kanel och nejlika. Vänd ned mjölblandningen i smeten växelvis med gräddmjölk. Häll smeten i en smord, bröad bakform, 1½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° 40-45 minuter.
  2. Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna helt.
  3. Kräm: Rör matfett och florsocker smidigt. Blanda ned ägget. Smaksätt med vaniljsocker, kanel, nejlika och kaffepulver utrört i litet vatten. Bred krämen över och runt om kakan.
  4. Blanda socker med någon droppe karamellfärg och strö det över tårtan. Garnera ev med jordgubbar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.