I botten en kaka kryddad med ingefära, kanel och nejlika. Över breds en kräm smaksatt med bl a kaffe. Du får snabbt en god tårta att bjuda på.
Instruktioner
- Rör matfett och socker poröst och blanda ned äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, ingefära, kanel och nejlika. Vänd ned mjölblandningen i smeten växelvis med gräddmjölk. Häll smeten i en smord, bröad bakform, 1½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° 40-45 minuter.
- Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna helt.
- Kräm: Rör matfett och florsocker smidigt. Blanda ned ägget. Smaksätt med vaniljsocker, kanel, nejlika och kaffepulver utrört i litet vatten. Bred krämen över och runt om kakan.
- Blanda socker med någon droppe karamellfärg och strö det över tårtan. Garnera ev med jordgubbar och servera.
Publicerat den
18 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar