Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaneltryffel

 
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

En underbart god kaneltryffel med mörk choklad

Ingredienser

Instruktioner

1. Börja med att hacka chokladen fint och lägg i en bunke. 2. Mät upp kanelen, häll över chokladen och blanda. 3. Ta fram en liten kastrull och koka upp grädden. 4. Häll sedan den varma grädden över chokladen och rör ut det till en slät smet. Blir den inte slät kan du värma bunken lite över ett varmt vattenbad eller sätta in bunken i micron ca. 10 sekunder. 5. Ställ sedan in bunken i kylen när du har fått en helt slät smet. (Men det gör inget om du smakar smeten först så du vet att den blir bra) 6. Låt chokladsmeten stå i kylen i 30 - 60 min. för att stelna. 7. Nu ska du välja hur du vill att tryfflarna ska se ut. Du kan antingen hälla smeten i en spritspåse och spritsa ut den i exempelvis knäckformar eller kan du hälla ut smeten på en bricka med bakplåtspapper innan du kyler smeten. Sen kan du helt enkelt bara skära den stelnade smeten i små kuber.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.