- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Coniglio con pomodori gratinati.
Det går utmärk att ersätta kaninen med kyckling, helst frigående kyckling som finns att köpa i saluhallar.
Instruktioner
- Skala och skär vitlöken i skivor. Hetta upp 3 msk olivolja i en stor stekpanna och fräs vitlöken försiktigt tills den blir mjuk utan att ta färg.
Tillsätt sedan kaninbitarna och stek i ca 10 min.
Vänd bitarna så att de steks på alla sidor.
- Häll på vinet, och höj temperaturen, stek i ytterligare 10 min tills vinet evaporerats.
Tillsätt 1/2 dl vatten och sätt på ett lock, sänk värmen till lägsta temp och låt koka sakta i ca 1 timme. Vänd bitarna med jämna mellanrum och tillsätt vatten om det skulle bli för torrt.
- Sätt på grillen i ugnen. Tvätta och torka tomaterna och skär varje tomat i 8 klyftor. Lägg sedan klyftorna i en stor ugnssäker form där även kaninbitarna får plats när dom är färdigstekta. Strö över ströbrödet och häll till sist på ca 2 msk olivolja. Grilla i ca 15 min, tills tomatklyftorna fått färg.
- Ta ut tomaterna och sätt ugnen på 210°.
- Ta upp kaninbitarna ur stekpannan och blanda ner dem i den ugnssäkra formen med tomatklyftorna.
- Stek upp sardellfiléerna i 3 msk olivolja. När sardellerna smält blanda ner oliverna och kaprisen. Häll blandningen över kaninen och tomatklyftorna, salta och peppra efter behov, blanda väl och ställ in formen i ugnen i ca 10 min.
- När allt fått lite färg ta ut formen och strö över lite hackad persilja.
Servera.
Publicerat den
6 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar