Från distriktet Var i franska Provence kommer den här traditionella kaningrytan med ljuvligt mört viltkött i en örtdoftande tomatsås.
Instruktioner
- Stycka kaninen i sex delar och var försiktigt så att inte benen splittras. Skala och hacka schalottenlökarna. Skålla och skala tomaterna och skär dem i bitar.
- Hetta upp 2 msk olja i en gryta eller stekpanna. Lägg i köttet och bryn det runt om. Ta upp köttet med en hålslev och lägg det på ett fat.
- Tillsätt 2 msk olja till grytan och lägg i schalottenlöken. Fräs cirka tre minuter. Tillsätt tomaterna och örtkvistarna och låt puttra 15 minuter på svag värme.
- Sätt ugnen på 210 grader. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem. salta och peppra kanindelarna runt om och rulla in varje del i en skiva bacon. Stick in en skiva vitlök mellan varje baconskiva och köttet.
- Ta upp örtkvistarna ur grytan. Häll resten av oljan i en stor ugnsfast form. Lägg köttet i den ugnsfasta formen och häll på tomatsåsen. Salta och peppra och stek i ugnen 45 minuter.
Publicerat den
22 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar