Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaningryta från provence

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Från distriktet Var i franska Provence kommer den här traditionella kaningrytan med ljuvligt mört viltkött i en örtdoftande tomatsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stycka kaninen i sex delar och var försiktigt så att inte benen splittras. Skala och hacka schalottenlökarna. Skålla och skala tomaterna och skär dem i bitar.
  2. Hetta upp 2 msk olja i en gryta eller stekpanna. Lägg i köttet och bryn det runt om. Ta upp köttet med en hålslev och lägg det på ett fat.
  3. Tillsätt 2 msk olja till grytan och lägg i schalottenlöken. Fräs cirka tre minuter. Tillsätt tomaterna och örtkvistarna och låt puttra 15 minuter på svag värme.
  4. Sätt ugnen på 210 grader. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem. salta och peppra kanindelarna runt om och rulla in varje del i en skiva bacon. Stick in en skiva vitlök mellan varje baconskiva och köttet.
  5. Ta upp örtkvistarna ur grytan. Häll resten av oljan i en stor ugnsfast form. Lägg köttet i den ugnsfasta formen och häll på tomatsåsen. Salta och peppra och stek i ugnen 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.