Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarell- och champinjonspasta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Höstig pastarätt som känns lyxig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek svampen i smöret i ca 5 min på hög värme. Pressa i vitlök och blanda i den hackade timjanen. Salta och peppra och pudra över vetemjöl. Rör runt och häll därefter på vin och koka upp en minut.
  2. Tillsätt grädde och mjölk och låt koka på svag värme i 10 minuter, red med mjöl och eller grädde om det är för tunt, eller späd med mjölk eller vatten om det blir för tjockt. Smaka av med salt och peppar, ev vin och timjan också.
  3. Häll i vårlöken och persiljan samt blanda runt.
  4. Servera såsen över pastan och strö på parmesan samt ha gärna en bit ost med litet handrivjärn på bordet samt lite flingsalt i en skål och en liten skål med extra persilja för gästerna att själva smaksätta sin portion med.
  5. Mums!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anluk 4 mars 2012

    Fullpott. Underbart gott!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.