- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Chantarelles goes greece!
Instruktioner
- Ugnsvärme 225oC
- Börja med pajdegen och blanda alla ingredienser
Låt stå kallt 30 minuter.
- Baka ut tunt i smord pajform, tryck-nyp fast degen på kanten. Ställ kallt 30 minuter eller frys 10 minuter innan pajskalen förgräddas 10 minuter.
- Under tiden pajdegen vilar i kylen börja med fyllningen:
Smält smör i stekpanna och lägg i svampen, stek tills allt vatten kokats bort, smaka av med salt och peppar, lägg sist i persiljan, stek ett par minuter så den mjuknar.Ta upp steket och lägg allt åt sidan på ett fat.
- Stek lökringarna mjuka utan att få färg, tillsätt vinäger, fortsätt stek tills löken karamelliserar något. Tag av stekpannan från värmen.
- Vispa en liten äggstanning på äggen och creme fraiche.
- Fyll förgräddat pajskal med kantarell och persiljestek och löken och smula över fetaosten och grova bitar, slå över äggstanningen.
- Grädda ca 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.
- Servera med fräsh grönsallad!
Publicerat den
16 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar