Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarell- och fetaostpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Chantarelles goes greece!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 225oC
  2. Börja med pajdegen och blanda alla ingredienser Låt stå kallt 30 minuter.
  3. Baka ut tunt i smord pajform, tryck-nyp fast degen på kanten. Ställ kallt 30 minuter eller frys 10 minuter innan pajskalen förgräddas 10 minuter.
  4. Under tiden pajdegen vilar i kylen börja med fyllningen: Smält smör i stekpanna och lägg i svampen, stek tills allt vatten kokats bort, smaka av med salt och peppar, lägg sist i persiljan, stek ett par minuter så den mjuknar.Ta upp steket och lägg allt åt sidan på ett fat.
  5. Stek lökringarna mjuka utan att få färg, tillsätt vinäger, fortsätt stek tills löken karamelliserar något. Tag av stekpannan från värmen.
  6. Vispa en liten äggstanning på äggen och creme fraiche.
  7. Fyll förgräddat pajskal med kantarell och persiljestek och löken och smula över fetaosten och grova bitar, slå över äggstanningen.
  8. Grädda ca 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.
  9. Servera med fräsh grönsallad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.