Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarell- och renskavslasagne med Västerbottenost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En bra blandning mellan Norrland och Italien.

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 200 grader. Fräs löken i oljan. Tillsätt renskaven och stek tills den fått färg. Tillsätt svampen och fräs i några minuter tills svampen har mjuknat. Gör bechamelsåsen genom att värma mjölk och grädde i en kastrull. Smält smöret i en annan kastrull och tillsätt mjölet under vispning. Häll i hälften av gräddmjölken och vispa så att det inte finns några klumpar. Häll i resterande gräddmjölk och rör om till en slät sås. Låt sjuda i 5–10 minuter. Tillsätt 2 dl av Västerbottenosten. Smaka av med salt och peppar. Bred ut ett tunt lager av bechamelsåsen i botten på en ugnsform. Lägg ut ett lager av lasagneplattor. Varva sedan med svamp- och renskavsblandning samt bechamelsås. Fortsätt tills alla plattorna är slut. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande Västerbottenost. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills lasagnen börjar bli gyllenbrun. Garnerna med lingon och örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.