Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarell royal under räk och sparristäcke

 
Kantarell royal under räk och sparristäcke Kantarell royal under räk och sparristäcke
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ett lyxigt och ljuvligt giftermål mellan skog och hav. Mild och mycket smakfull rätt. Absolut ingen rätt för den som bantar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela kantarellerna i mindre bitar. Skala räkorna och har de rom så spar även den.
  3. Finhacka gula löken och det gröna av purjolöken, skiva det vita av purjolöken.
  4. Värm en stekpanna på medelvärme och lägg i kantarellerna i torr panna. Låt de småputtra i sin egen vätska till den sugits upp, tillsätt då 25 g smör och gul lök.
  5. Låt det småfräsa ca 10-15 minuter tillsätt då det gröna av purjolöken och fräs 5 minuter till.
  6. Smörj en ugnsform och häll i svampfräset.
  7. Vispa upp äggen och tillsätt 3 dl vispgrädde, 1 tsk salt och pressa i vitlöksklyftorna. Häll över svampfräset och sätt i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  8. Gör under tiden räk- och sparristäcket. Fräs 50 g smör i en kastrull och lägg i det vita av purjolöken, pudra över 3 msk vetemjöl, rör om. Tillsätt 3 dl vispgrädde och 2 dl mjölk, koka upp under omrörning. Låt småkoka 5 minuter.
  9. Tillsätt sparrisen skuren i mindre bitar och småkoka 5 minuter till.
  10. Stäng av plattan och rör ner räkor och ev rom. Smaka av med salt och vitpeppar.
  11. Häll över på kantarellomeletten och servera, gärna med knäckebröd och en god ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.