Ett lyxigt och ljuvligt giftermål mellan skog och hav.
Mild och mycket smakfull rätt.
Absolut ingen rätt för den som bantar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela kantarellerna i mindre bitar. Skala räkorna och har de rom så spar även den.
- Finhacka gula löken och det gröna av purjolöken, skiva det vita av purjolöken.
- Värm en stekpanna på medelvärme och lägg i kantarellerna i torr panna. Låt de småputtra i sin egen vätska till den sugits upp, tillsätt då 25 g smör och gul lök.
- Låt det småfräsa ca 10-15 minuter tillsätt då det gröna av purjolöken och fräs 5 minuter till.
- Smörj en ugnsform och häll i svampfräset.
- Vispa upp äggen och tillsätt 3 dl vispgrädde, 1 tsk salt och pressa i vitlöksklyftorna. Häll över svampfräset och sätt i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
- Gör under tiden räk- och sparristäcket.
Fräs 50 g smör i en kastrull och lägg i det vita av purjolöken, pudra över 3 msk vetemjöl, rör om.
Tillsätt 3 dl vispgrädde och 2 dl mjölk, koka upp under omrörning. Låt småkoka 5 minuter.
- Tillsätt sparrisen skuren i mindre bitar och småkoka 5 minuter till.
- Stäng av plattan och rör ner räkor och ev rom. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Häll över på kantarellomeletten och servera, gärna med knäckebröd och en god ost.
Publicerat den
2 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar